En & Ton, Mítics 2017

En&Ton, projecte musical emergent creat des de zero, i amb pocs recursos, però amb moltes ganes i esforç. Grup que neix a finals de l’Any 2014, quan un amic en comú dels dos principals components els presenta.
Més de 35 concerts els avalen com un grup amb gran projecció.

Enric Matamoros Royo nascut el 2 de febrer de l’any 1990 d’Amposta percussionista des de fa mes de 15 anys on va començar la seva passió amb un humil grup de cornetes i tambors on des de allí se li va donar l’oportunitat de presentar-se als campionats d’Espanya, on es va proclamar campió “amb un solo”. Sempre ha estat amb diferents grups d’instruments de percussió, actualment combina els treballs de dj i la batucada amb la seva gran passió ser el guitarra de En&Ton.

Toni Cecilia Collado (Tonete) nascut el dia 25 de Desembre de 1991 a Amposta. Apassionat al flamenc i a la rumba des de ben petit ja que porta sang andalusa per part de mare i pare.
Vocal i guitarra del grup En&ton i estudia cant modern a la Lira Ampostina de la mà de Anna Chiva.
Es va introduir al món musical fa més o menys tres anys al conèixer al guitarra Enric Matamoros, en ell va aprendre a tocar la guitarra i es pot considerar autodidacta ja que solament sap el que a après sòl.
El seu somni es que algun dia la gent canti les cançons del grup.
Ell quan canta el que busca es transmetre a la gent el que sent dins seu i per això els seus referents són, Alejandro Astola, Juanito Makande , Canijo de Jérez i Miguel Benítez cantants i compositors tots ells els quals son exemples a seguir per a Tonete.

Aquest grup musical inclou varis estils musicals: reggae, pop, jazz, i sobretot rumba.
Actualment realitzen les seves actuacions en acústic versions on ells aporten el seu punt i el seu estil personalitzat.

Fa 2 anys que estan tocant per locals, places i festes.
L’any 2016 van fer el seu primer debut important a la ciutat d’Amposta, gran impacte per a ells, debut on els van donar l’oportunitat de fer de “teloners” obrint el concert principal d’aquell moment.
Durant tot l’any 2016 han inclòs al seu grup diferents músics amb un total de 7: saxo, trombó, trompeta, “calaix”, pianet de bufes…, per poder incloure a les seves versions musicals diferents tipus d’instruments.
Ells consideren la seva música “música de carrer”, la qual poden improvisar i mesclar qualsevol estil e instrument.

2017 esperen compartir escenari amb grans músics, seguint treballant com fins ara amb tot l’esforç, dedicació i motivació. Ja que per a ells la música, inspira, motiva pensaments, desperta emocions i construeix somnis.

Integrants:

Enric Matamoros Royo, guitarrista
Tonete Cecilia Collado, guitarrista i vocal

 

Albert Rueda Ferré, trompetista del grup En&Ton. Albert natural de Roquetes, té 25 anys i la seva gran passió és la música. Aquesta passió va començar durant la seva infància, amb 8 anys va iniciar el grau elemental de música al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Després de 4 anys, ja es va especialitzar amb la trompeta, va decidir continuar els seus estudis musicals a la Lira de Roquetes. La Lira li va donar les primeres oportunitats de realitzar “actuacions” al carrer amb la banda musical de l’escola. A partir dels 16 anys, li van proposar entrar a la Xaranga Xino-Xano, de la qual ja fa 8 anys que n’hi forma part. Durant el seu recorregut amb la Xino-Xano coneixeria a Enric Matamoros i Jordi Bayo, membres del grup En&Ton.

Més endavant, concretament els dos anys de Batxillerat, Albert entrava al Conservatori de Música de Tortosa on aprendria molta música d’una manera més íntegra. Tanmateix, arriba el moment de decidir què estudiar i decideix realitzar el grau en Educació Primària a Barcelona. És en aquest moment quan deixaria d’estudiar música i es centraria en la docència. Actualment, l’Albert és mestre de música en una escola de Primària de Barcelona.

Tot i que la seva vida sempre ha girat entorn a la música, d’una manera o una altra, ell assegura que mai s’havia sentit tant músic com s’ho sent ara. Fa qüestió de 3 mesos li van proposar de formar part del grup En&Ton d’Amposta. Com diu l’Albert ell se considera músic de carrer, i per tant, començar a tocar en un grup d’aquestes característiques és una molt bona oportunitat per sentir-se realitzat amb la música. A més, amb En&Ton els temes a realitzar es treuen amb improvisació, pluja d’idees i moltes hores de pràctica.

Acabarem la seva biografia amb una típica frase de l’Albert: “Mai m’he sentit més músic que ara! Et passes una vida sencera estudiant música i quan et treuen les partitures no saps fer res.

 

Tomás Genicio Beltrán (Canet Lo Roig, Castellón, España, 19 de Desembre de 1997) es un trombonista de Castelló. Va començar al món de la música l’any 2015, quan va ingressar a l’escola de la Banda Municipal de Canet lo Roig. Dos anys desprès el director de la banda li va adjudicar el trombó de vares com instrument i al 2008, amb tan sols 11 anys, va entrar a la Banda Municipal de Canet Lo Roig. Actualment es dedica al mon de les xarangues.. Des de aquest moment ell compagina els estudis amb diferents actuacions de xarangues de la zona de Castelló i Tarragona. A dia d’avui, esta cursant estudis de sanitat animal a Huesca i segueix amb les actuacions en les xarangues.

Des de finals de 2016 es component del grup En&Ton

 

Toni Fernàndez Rodríguez, saxofonista del grup En&Ton, és un noi natural d’Amposta nascut el dia 17 d’octubre de 1996. És un gran apassionat a la música, ja que als 3 anys va començar els estudis musicals amb un petit violí a l’escola musical La Lira Ampostina d’Amposta, però no es quedaria aquí , als 6 anys va començar a tocar el saxo alt de la mà del professor Rafael Margalef, era el seu instrument preferit i amb el qual volia arribar lluny. Va alternar els dos instruments amb la formació musical teòrica fins al 4t curs del grau professional. Allí va haver de deixar la música per tirar endavant el seu somni de ser un gran empresari i economista, deixar els estudis musicals va ser una decisió molt dura però necessària. Ell seguia tocant a la banda de la Lira amb el saxo, però no es sentia complert. Ell sempre havia sigut un músic de carrer, un músic que preferia tocar, xaranga i música moderna per sobre de totes les altres peces. L’any 2016 va sorgir un nou projecte que li tornaria a despertar el somni musical anomenat En&Ton, del qual Toni era seguidor. Un saxo en un grup on es tocava música espanyola, flamenca, etc. Era una proposta arriscada i innovadora, però la veritat és que va tindre èxit des del primer moment. A Toni li encanta aquest tipus de música, i la seva forma de tocar el saxo era completament diferent al típic saxo estil Jazz, Tonete, el vocal del grup, el va anomenar “la màquina de vent flamenca”. El 14 d’abril de 2016 arribava la presentació oficial del nou saxofonista del grup, Toni debutava amb En&Ton a un concert al Bar Delfo’s Amposta. A partir d’aquí vindrien un seguit de concerts on encara era un invitat per a tocar alguna cançó durant els concerts, i posteriorment va arribar un gran estiu on va deixar de ser un invitat per a consolidar-se com a nou integrant del grup.

Per a Toni Fernàndez Rodríguez, En&Ton li ha tornat la il·lusió de tornar a sentir-se músic, tant és així que el jove ampostí ha decidit aprendre d’una forma autodidacta a tocar el piano, un instrument que sempre li havia fet il·lusió, ha tornat a treure el violí del baül dels records, i ha tornat a la banda de la Lira Ampostina para el seu centenari, ha començat a tocar a la banda universitària de la URV a Tarragona, i realitza actuacions en directe a discoteques i locals d’oci nocturn amb la festa “Que nos Quiten lo Bailao”, amb l’acompanyament incondicional del DJ ENRIC M.

El saxofonista no es veu tocant per a cap altre grup, ell afirma que si s’ha de triomfar, triomfarem tots, però si el projecte falla, morirem tots junts amb ell. I estem segurs que no fallarà!!.

 

Carlos Ferré López, natural d’Amposta va néixer el 25 de gener de 1990. Descendent d’una família de músics, des de ben petit ja s’interessa per la música i entra a la Lira Ampostina, estudia fins a grau mitjà de llenguatge musical i percussió, tocant amb la banda i el grup de percussió dels alumnes de l’escola per diferents escenaris. També forma part d’un grup de rock amb uns amics on estan tocant per diferents llocs de la comarca.

Per motius de treball acaba deixant la música durant uns set anys. Una nit parlant amb Enric, comença a assajar amb el grup i torna a il·lusionar-se per la música.
A partir del setembre del 2015 comença a formar part de En&Ton.
Un enamorat de la muntanya, senderisme i snowboard. Combinant les aficions, treball i l’assaig casi diàriament amb el grup, espera disfrutar molt d’aquest, ja que la constància, la il·lusió i el bon ambient de tots els membres es brutal.

 

Jordi Bayo Monllaó, baixista de En&Ton. Va néixer l’11 d’abril de 1988.

De petit ja mostrava un gran interès per tot el que envoltava el món de la música, i als 7 anys va iniciar els seus estudis musicals a la Unió Musical l’Artística de sant Jaume d’Enveja. Quan tenia 9 anys va triar el trombó de vares com a instrument, i dos anys després va traslladar-se a viure a Amposta, on va continuar estudiant trombó i llenguatge musical a la Lira Ampostina.

Als 16 anys va deixar els estudis musicals, per centrar-se amb els estudis acadèmics i el futbol, la seva gran passió juntament amb la música. Va estudiar un cicle superior de tècnic de so a Barcelona, i també és graduat en administració i direcció d’empreses a la URV de Tortosa.
Jordi sempre ha estat vinculat al món de la música, ja sigui amb bandes, xarangues, rondalles, ja que per a ell la música és una cosa indispensable en la seva vida.
Tot hi que va començar tocant el trombó de vares, un dia li van deixar un baix i el va provar en alguns assajos, finalment van decidir que seria aquest l’instrument que tocaria amb En&Ton.